Si të humbisni 5 kg në javë?

Të gjithë duam të dukemi shkëlqyeshëm në ndonjë ngjarje, pushime apo pushime. Dieta, ushtrimet dhe procedurat mund t'ju ndihmojnë të humbni peshë shpejt dhe në mënyrë efektive.

Humbje peshe në dietë

Ka me kusht tre lloje: dieta mono, proteina dhe të uritur.

karota për humbje peshe në një javë për 5 kg

Dietë mono. Thelbi i tij është që ju të hani një produkt të caktuar gjatë gjithë ditës / javës. Mund të jetë oriz, hikërror, çokollatë, ujë, perime, fruta, etj. Një ushqyerje e tillë garanton humbje të shpejtë të peshës. Është mjaft e vështirë të mbijetosh në një dietë të tillë, por ia vlen, siç thonë shumë humbje peshe.

Proteina. Baza e një diete të tillë është që gjatë një periudhe të caktuar të përqendroheni në ushqimet proteinike: mish pa dhjamë, vezë, gjizë e kështu me radhë, të përjashtoni nga dieta gjërat yndyrore, me miell, të ëmbla, domethënë ato që përmbajnë kryesisht karbohidrate. Nëse i lidhni ushtrimet, atëherë muskujt dhe trupi juaj do t'ju falënderojnë.

I uritur. Është një kufizim i kalorive. Ndoshta një ndalim i rreptë dhe më i lehtë. Kjo do të thotë, le të themi se keni ngrënë 2000 kcal më parë, kështu që tani duhet të hani 1000 ose më pak. Kjo metodë ndihmon për të larguar shpejt yndyrën dhe për të mbajtur mjaft lehtë, sepse nuk keni ndalime ushqimore.

Si të humbni peshë në mënyrën e duhur

Nëse dëshironi të humbni peshë pa dëm dhe stres për trupin tuaj, atëherë duhet të hiqni dorë nga dietat strikte që kufizojnë rëndë dietën tuaj. Krundet e tërshërës me stomakun bosh do t'ju ndihmojnë të humbni peshë, sepse ato fryhen në stomak dhe ndjesia e urisë shuhet. Vlen të hani drithëra, smoothie dhe ushqime të tjera për tretje më të mirë të ushqimit.

Merrni parasysh rregullat për humbje peshe të shëndetshme.

  1. Hani vakte të vogla 5 herë në ditë. Mëngjesi duhet të jetë vakti kryesor i ditës. Bëni ushqime mes tre vakteve me disa arra, fruta ose ndoshta edhe kefir.
  2. Mos e tejkaloni marrjen e përditshme të kalorive. Norma është 1200 - kjo është shuma optimale që një person të humbasë peshën në mënyrë korrekte.
  3. Ushqimi duhet të jetë jo vetëm i shëndetshëm, por edhe ushqyes për trupin tuaj. Duhet të përmbajë shumë minerale dhe vitamina.
  4. Mëngjesi juaj duhet të jetë me karbohidrate dhe proteina në mbrëmje.
  5. Harroni ushqimet e dëmshme si të ëmbla, të skuqura, të yndyrshme etj.
  6. Këshillohet që të mos pini fare alkool, verën e kuqe mund ta thani, pasi i bën mirë organizmit, por në sasi të vogla.

Ushtrimet dhe si do të ndihmojnë në luftën kundër kilogramëve

Vajza që humbi 5 kg në një javë

Trajnimi kardio ndihmon në djegien e yndyrës dhe ushtrimet e forcës i bëjnë muskujt të tonifikuar. Mund të shkoni në palestër, të vraponi në mëngjes ose thjesht të ecni shumë, e gjithë kjo e bën trupin tuaj më të hollë dhe të bukur. Mos harroni se pa ushqimin e duhur nuk do të ketë asnjë efekt, vetëm ndryshimet më të vogla munden.

Ndihmojnë edhe mbështjelljet, masazhet, banjat e nxehta me sodë ose kripë deti.